Η Silicon Valley δεν είναι το μοναδικό μέρος τεχνολογικής καινοτομίας και έδρα μεγάλων τεχνολογικών εταιριών. Επιτυχημένες εταιρίες startup τεχνολογίας υπάρχουν παντού σε όλο τον πλανήτη, με αποτέλεσμα να δημιουργούν και άλλους κόμβους τεχνολογικής ανάπτυξης σε πόλεις ανά τη Γη. Μπορεί οι νέες αυτές περιοχές ακόμη να μην έχουν φτάσει βέβαια στα επίπεδα της Silicon Valley και η αμερικανική πόλη να παραμείνει για πολλά ακόμη χρόνια η πρωτεύουσα της τεχνολογικής καινοτομίας, ωστόσο η πρόοδος που έχουν κάνει είναι εμφανής και είναι επίσης βέβαιο ότι τα επόμενα χρόνια και οι νέες αυτές έδρες τεχνολογίας θα έχουν πολλά να προσφέρουν στον τομέα τους. Ορίστε τέσσερις πόλεις που ξεχωρίσαμε:

  • Ιερουσαλήμ8668050852_0986605738_b

Είναι περισσότερο γνωστή για την αρχαία κληρονομιά της και ως σταυροδρόμι μεγάλων πολιτισμών και θρησκειών. Η Ιερουσαλήμ πλέον είναι μια σύγχρονη τεχνολογικά μεγαλούπολη με πολλές νέες επιχειρήσεις στον τομέα της βιοιατρικής, του διαδικτύου, της τηλεφωνίας και της παροχής προϊόντων και υπηρεσιών τεχνολογίας. Παράλληλα το πανεπιστήμιο της πόλης είναι από τα κορυφαία στον κόσμο όσον αφορά την έρευνα στον τομέα της τεχνολογίας.

  • Στοκχόλμη

Η πρωτεύουσα της Σουηδίας έχει και αυτή επενδύσει πολύ στον τομέα της τεχνολογίας. Η Στοκχόλμη βρίσκεται σε πολύ καλό γεωγραφικό σημείο όσον αφορά την πρόσβαση και την επέκταση προς την Κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη. Η πόλη επίσης φιλοξενεί πολλά πανεπιστήμια και το Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας, που εξειδικεύονται σε ζητήματα τεχνολογίας.

  • Σάντα Μόνικα

Η Σάντα Μόνικα των Η.Π.Α. βρίσκεται λίγο έξω από τη Silicon Valley. Λόγω του γεγονότος ότι προσελκύει πολλούς νέους με τον θαυμάσιο καιρό και τις παραλίες της, το νέο αυτό «αίμα» την έχει μετατρέψει σε κέντρο τεχνολογίας. Την αποκαλούν μάλιστα και ως Silicon Beach, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει εκατοντάδες εταιρίες startup που ασχολούνται κατά κύριο λόγο με τον τομέα της ψυχαγωγίας.

  • Μπουένος Άιρες

Το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής μετατρέπεται με γρήγορους ρυθμούς και σε πρωτεύουσα της τεχνολογίας. Τα τελευταία χρόνια είναι χιλιάδες οι επιχειρήσεις τεχνολογίας που αρχίσαν να δραστηριοποιούνται στην πόλη. Το κόστος ζωής στην πόλη είναι χαμηλό και αυτό έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών νέων φοιτητών και απόφοιτων που διαπρέπουν ήδη στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας.