Τι Περιμένουμε από την Τεχνολογία για το 2017

Η τεχνολογία τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Μέρα με τη μέρα, νέα τεχνολογικά επιτεύγματα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Προτού προλάβει η κοινωνία να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί, νέα επιτεύγματα χτυπούν την πόρτα. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι άνθρωποι διατηρούν την κρίση τους και αναγνωρίζουν την πραγματική αξία της τεχνολογίας.
Το 2017 έχει ήδη ειsmart homeσβάλει με καινούρια πράγματα να έρχονται στο φως. Τι μπορεί κάποιος λοιπόν να περιμένει από την τεχνολογία το 2017;
Ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα σε αυτό το έτος είναι σίγουρα η διάδοση του “έξυπνου σπιτιού”. Πολλές συσκευές συνδέονται μεταξύ τους και ο ιδιοκτήτης μπορεί να τις ελέγχει απόλυτα, ακόμη και χωρίς τη φυσική του παρουσία στο χώρο. Είναι ζωτικής σημασίας να μπορεί κάποιος να ελέγχει εάν όντως ασφάλισε το σπίτι του πριν φύγει, τσεκάροντας τις κλειδαριές. Το ίδιο ή ακόμη πιο σημαντικό είναι το τσεκάρισμα της πυρασφάλειας, μιας και η παραμικρή παράβλεψη μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες.
Πέρα από το έξυπνο σπίτι, η εικονική πραγματικότητα φαίνεται να εδραιώνεται στην κοινωνία. Οι άνθρωποι πλέον έχουν πρόσβαση σε συσκευές που δημιουργούν την αίσθηση της εικονικής πραγματικότητας. Κάτι τέτοιο γίνεται ιδιαίτερα εμφανές στην περίπτωση των διαδικτυακών παιχνιδιών ή και στον κλάδο του κινηματογράφου. Επιπλέον, η τεχνητή νοημοσύνη έχει αρχίσει να χτίζει τις βάσεις για ένα πιο εύκολο και συναρπαστικό μέλλον.
Η περίπτωση της δημοσιογραφίας έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες παγκοσμίως (The Washington Post) έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη. Ο στόχος δεν είναι άλλος από τη δημιουργία ενός τεράστιου όγκου άρθρων, που καλύπτουν τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σχεδόν όλων. Κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον μόνο με τη βοήθεια δημοσιογράφων. Θα χρειάζονταν πολλοί επαγγελματίες, άφθονος χρόνος και το αποτέλεσμα θα ήταν αμφιλεγόμενο. Με την προσθήκη της τεχνητής νοημοσύνης, ωστόσο, η παραγωγή των άρθρων έχει αυξηθεί δραματικά και αντίστοιχα έχει αυξηθεί η επισκεψιμότητα για την ιστοσελίδα της εφημερίδας αυτής.